Alla doktorer passar inte alla patienter

När det gäller ens hälsa, tycker jag det är okej att vara lite kräsen. Ett fenomen som ofta dyker upp är patienter som berättar att de varit hos en annan doktor före mig och nästan skäms när de säger: ”jag förstod inte riktigt vad han menade, jag skulle nog vilja fråga en annan doktor”.

Sanningen är att precis som alla människor inte passar ihop, funkar inte alla doktorer och patienter bra tillsammans. I en perfekt värld skulle alla doktorer vara bra med alla patienter. Men precis som patienterna är olika är också vårdpersonal olika. En del patienter vill ha någon som är snabb och rakt på sak. En del vill ha en doktor som säger ”å ena sidan, å andra sidan”. En del vill ha en doktor som är snabb på att skriva ut tabletter, en del vill ha någon som lyssnar på hur det är med dina barn eller ditt husdjur. En del vill ha en doktor som utreder alla möjligheter, vissa får bara ångest av att bli skickade på en massa undersökningar och ta prover och vill hellre höra ”det är nog inget farligt, kom tillbaka om du blir sämre”.

Om du inte får en bra känsla i magen när du har varit hos din doktor, så är det okej att säga det. Jag har också haft patienter som inte varit nöjda med min bedömning, då berättar jag att du som patient har rätt till en bedömning av en kollega och hjälper dig till en doktor som förhoppningsvis passar dig bättre. Även om jag jobbar som läkare, är jag också en människa och det händer att jag gör fel. Då tycker jag det känns bra att patienten får hjälp av någon annan som tänker på ett annat vis.

Har du en läkare och har du förtroende för den?

En tanke på “Alla doktorer passar inte alla patienter

  1. DU ÄR SÅ KLOK Det finns doktorer för alla patienter och patienter för alla doktorer. Det är fantastiskt att Du som är så ung är sååå klok. Jag är såååå tacksam att Du är min dotter min käraste Emilie ❤️❤️❤️❤️❤️Älskar Dig

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: