Gör mer av det som gör dig lycklig

Tycker du om att läsa? Umgås med nära och kära? Bygga kojor?

Såhär i början av hösten brukar jag reflektera över senaste året. Vad var höjdpunkterna och vad hade jag velat förändra? Många pratar om nyårslöften, men jag har alltid tyckt det känns mer naturligt att reflektera efter sommaren när man ofta fått lite distans till vardagen. Eller så kanske det är en vana från när man gick i skolan? Då kändes det som att året började i september!

En del människor verkar anse att det är en lyx att göra roliga saker. Att livet är arbetsamt och slitigt och för att kunna ta sig någonstans måste man köra helt slut på sig själv. Visst är livet inte alltid en dans på rosor, men faktiskt är det jätteviktigt att också göra roliga saker ibland! Om man hela tiden ger av sin energi, men aldrig får någon energi tillbaka kommer man förr eller senare bli sjuk.

Ibland blir man förvånad själv när man börjar fundera över vilka stunder som verkligen betyder något, det behöver inte vara det du själv tror! En patient som jag ställde denna frågan till funderade lite och svarade: att gå ut med hunden på morgonen. Det var hennes stund. Alla andra sov, det var tyst och lugnt och hon fick lite frisk luft eller till och med lite solsken. Något som hon egentligen gjorde av gammal vana betydde väldigt mycket, när hon började reflektera över det.

På samma sätt kan man reflektera över vilka saker som du gärna hade velat sluta göra, om du hade kunnat.

Vad gör dig lycklig, egentligen?

En tanke på “Gör mer av det som gör dig lycklig

  1. Jag blir lycklig när mina kära är lyckliga när jag får träffa mina barn o barnbarn, när jag sjunger, när jag är med Anders, när solen skiner och mycket mera

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: