Smörj ansiktet med solskydd!

Den här elefanten har varit mycket i stark sol utan solskydd

Såhär inför sommaren är det dags att prata om solskydd! Vi är ofta duktigare på att smörja in våra barn och våra ben än vårt ansikte. Det många inte vet är att det finns olika typer av sol. Det finns något som vi kallar UVA, och något vi kallar UVB. UVB är det som gör att vi blir röda och bränner oss. Men UVA är en lömsk rackare! Det är en typ av solstrålar som skiner alla dagar om året, även molniga dagar. UVA tar sig också igenom fönster, vilket inte UVB gör. Så även om du sitter inne och jobbar vid ett fönster och inte kan bränna dig så påverkas din hud av solen.

Därför bör du smörja in dig med solskydd varje dag om året. Ja, till och med julafton! Minst spf 30, och med ett solskydd som har skydd mot både UVA och UVB. Förutom att smörja in ansiktet så ska vi inte glömma halsen, öronen och uppe på hjässan om du har ont om hår på huvudet. Förutom att du kommer minska risken för hudcancer kommer du få mindre rynkor.

Som alltid är det bättre att förebygga hudcancer än att få bukt med det när det väl uppstått. Smörjer du in dig med solskydd varje dag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: