När någon trugar

Ska du inte smaka alla färger?

För några år sen hade Systembolaget en reklamkampanj där det sitter ett gäng kollegor och fikar. Anders tackar nej till en kaka och de andra börjar hetsa honom till att ta en till.

”Anders, Anders, Anders!” Någon som kommer ihåg den? Jag skrattade varje gång jag såg den!

Syftet var att visa på det orimliga i att hetsa andra att dricka alkohol. Men det roliga är att jag har varit på mer än ett kalas där det trugas i det oändliga. ”Ska du inte ha en kaka till?”. ”Ska du inte smaka bullarna också?”. ”Du har ju knappt ätit något?”. Eller min personliga favorit: ”tyckte du inte om det?”. Som att ju mer du äter desto snällare är du mot värden?

Nästa gång någon tackar nej till en kaka till önskar jag att alla dunkade Anders i ryggen! ”Vad härligt att du lyssnar på kroppen Anders!”.

Om värden eller värdinnan blir sur för att du inte äter kakor säger det mer om den personen än om dig. Jag hoppas vi alla tillsammans slutar hetsa varandra till saker som inte känns bra. För din hälsa är faktiskt viktigare än än någon annans stolthet.

En tanke på “När någon trugar

  1. Mycket bra skrivet och så viktigt att vi alla tänker på detta Samma sak när man tackar nej till alkohol viktigt att visa respekt mot den enskilda individens beslut

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: