Zucchiniplättar

Både sparris och zucchini är i säsong på våren!

Zucchini är en sådan grönsak som inte smakar så mycket, men och andra sidan kan man därför riva ner den i lite vad som helst utan att det märks! Det finns till och med de som river ner den i sockerkaka och svär att det gör kakan fantastiskt saftig och god. Här gör vi plättar med zucchini, servera de gärna med några skivor kallrökt lax.

Till 4 personer behöver du:

  • 3 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 5 dl mjölk
  • en nypa salt
  • 2 stycken zucchini
  • Smör att steka i

Riv zucchinin på ett rivjärn. Bre ut den på en skärbräda och salta lite, det drar ut lite vätska. Vispa ihop ägg, mjöl och mjölk till en smet. Krama ut lite vatten ur zucchinin och häll den i smeten. Blanda runt och stek plättar i smöret.

2 reaktioner till “Zucchiniplättar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: