Är det verkligen sant?

Såhär kan det se ut när man gör den här övningen!

För att spinna vidare lite på förra veckans inlägg tänka jag idag presentera en liten övning som jag tycker är väldigt spännande. Jag kallar den för: ”är det verkligen sant?”.

Vi är många som kan känna igen sig att det kan vara svårt att ta tag i sin hälsa. En del som inte känner igen sig i dessa problemen kanske kallar det för ”ursäkter”. En del som känner igen sig kanske kallar det för ”verkligheten”. För den måste man ju leva i!

Men sanningen är att tankar är bara tankar. De kommer och går, och bara för att vi tänker något så betyder inte det att det är sant. Om jag tänker: ”idag är det fredag” fast det fortfarande är onsdag så blir det inte automatiskt fredag (tyvärr!).

Här kan vara några exempel på tankar man kan ha:

⁃ Jag hinner inte träna

⁃ Jag gillar inte grönsaker

⁃ Nyttig mat är inte god

⁃ Jag är för gammal/för ung för det där

⁃ Det finns ingenting jag kan göra åt det

⁃ Jag klarar inte av att sluta röka

⁃ Jag har inte råd

⁃ Jag har ingen självdisciplin

⁃ Jag är värdelös

Då kan man göra denna övningen! Ta fram papper och penna eller telefonen och börja spåna. Vilka tankar har du? Vilka hinder har du för att göra de förändringar som du vill göra? När du är färdig läser du dina punkter en efter en och frågar dig: är det verkligen sant?

Om du skrev: jag gillar inte grönsaker, är det verkligen sant då? Finns det verkligen ingen grönsak i hela världen som du tycker om? Eller kanske frukt?

Vad för tankar har du? Och är de verkligen sanna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: