Du vet väl om att du är värdefull?

Idag hann jag ut och springa innan det blev mörkt!

En del som önskar sig ett hälsosammare liv verkar falla i diverse fallgropar hela tiden. Du kanske känner någon sån? Eller du kanske t.o.m. känner igen dig själv i det här?

Exempel på det kan vara att man hela tiden prövar nya dieter eller träningsprogram men aldrig lyckas. Eller att man bestämmer sig för: idag ska jag gå och träna! Men när kvällen kommer springer man på något mystiskt sätt fortfarande runt i sina träningskläder utan att ha kommit till gymmet. Det dyker hela tiden upp diverse saker eller bjudningar som gör att planerna måste ändras.

För en utomstående kan det vara svårt att se problemet. ”Men bara gå och träna då” kan man få höra. Så känner man sig ännu mer misslyckad eftersom man inte klarar av att ens göra det man själv bestämt sig för.

Men i denna känslan kan finnas en nyckel för att ta sig vidare! När man skrapar lite på ytan kan här finnas en känsla av att jag inte duger. Man måste fixa disken, städa badrummet, ringa någon som fyller år, betala räkningar, köpa mjölk eller vad det nu kan vara som ”måste göras”. Och innan man vet ordet av har man lagt all sin tid och energi på allt annat eller alla andra och det finns ingenting kvar till dig själv.

Eller så blir man bjuden på mat av sin sambo eller på diverse kalas och man tackar jag för att inte vara oartig. Men vad man glömmer bort då är att du kanske är artig mot värden, men oartig mot dig själv. Du sätter andras prioriteringar framför dina egna, och när man börjar jobba på sin självkänsla kanske magiska saker börjar hända. Du kanske unnar dig att gå och äta lunch där det finns en salladsbuffé, trots att det är dubbel så dyrt som pizzerian. Du kanske struntar i disken och går och gör något som du tycker är roligt istället. Du kanske plötsligt skaffar dig en PT eller nya vänner eller dyra träningskläder eller vad det nu kan vara.

Oavsett så gör du det för din egen skull, för att du är värd det. Oavsett hur du ser ut, vad du gör eller vad andra tycker. För du vet väl om att du är värdefull precis som du är?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: