Att gå ner i vikt utan att räkna kalorier

Bönor: grönsaker med protein i ett litet paket!

Först och främst vill jag säga såhär: jag försöker INTE säga att det är bra att gå ner i vikt. I vårt samhälle finns mycket normer om hur vi ska se ut och det finns tillräckligt mycket kroppshets som det är. Jag vill verkligen inte bidra till det ytterligare.

Dock kan vi inte neka till att övervikt och fetma ökar i Sverige, och att dras med en stor övervikt kan vara skadligt för hälsan. Notera ordet KAN. Att vara överviktig innebär inte automatiskt att man är ohälsosam.

Men när du runt på en stor övervikt och skulle vilja minska den? Men vill inte räkna kalorier eller gå på diet? Här kommer lite hjälp på vägen.

1. Drick inte kalorier. Drick vatten, punkt. Andra alternativ är tex bubbelvatten, kaffe och te (utan mjölk). Och se till att dricka ordentligt! Ofta känner vi hunger när vi egentligen ör törstiga.

2. Se till att få i dig protein. Protein är ingen magisk viktnedgång. Men protein mättar vilket gör att du inte kan äta hur mycket som helst.

3. Är hur mycket grönsaker du vill! Fyll tallriken med grönsaker. Snacksa på grönsaker mellan måltiderna om du är hungrig. Varför inte prova receptet på morotssoppa från förra veckan?

4. Undvik så kallade ”tomma kalorier”. Alltså det som innehåller kalorier men ingen näring. Här faller till exempel glass, chips, godis. Ge din kropp mycket näring istället!

5. Var närvarande när du äter, är inte framför tv:n eller när du är stressad

Som du ser står det ingenstans att du ska svälta dig. Gå inte runt hungrig och förvägra din kropp näring. Vad säger du? Kanske du rent av använder dig av någon av de här tipsen redan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: