Så får du snyggare naglar!

Såhär fina naglar får du tyvärr inte med B-vitamin

Steg 1: gå till en duktig nagelteknolog!

Nej, skämt åsido, hur man tycker snygga naglar ser ut är ju högst individuellt. Men vill du ha starka och friska naglar kanske jag kan hjälpa dig! För faktum är att om du har torra och sköra naglar som lätt går sönder och flikar sig kan det bero på lite olika saker:

  • Kalcium: har du återkommande vita fläckar på naglarna kan det bero på brist på kalcium. Även D-vitamin behövs för att kroppen ska kunna ta upp kalcium så det räknas också in här.
  • B-vitamin: märker du att dina naglar blir skörare under stressiga perioder? Då kanske du behöver lite extra B-vitamin. Studier har indikerat att vi behöver extra B-vitamin vid stress, och vi vet att B-vitamin är viktigt för starka naglar. B-vitaminbrist är också vanligt hos många äldre.
  • Mineraler: både selen, zink och kisel behövs för att få starka och friska naglar.

Just med händerna måste vi också komma ihåg att precis som att huden kan bli torr så kan naglarna bli torra. Att tvätta och sprita händerna ofta är jättebra ur smittspridningssynpunkt, men torkar också ut. Att diska för hand eller städa med kemikalier kan också slita på naglarna, så tänk på att använda gummihandskar för att skydda dina händer. Naglarna tycker väldigt mycket om olja, och det finns speciella nageloljor som du kan smörja med dagligen. Eller så tar du vanlig olivolja från köket. Vill du skämma bort dig alldeles finns också speciella kosttillskott för naglar att köpa på apoteket.

Hur ser dina naglar ut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: