Dina små hälsobekymmer

När dagen har gått, vad har du lagt din tid på?

Jag blev läkare för att jag ville hjälpa människor. Men det betyder tyvärr inte att jag kan hjälpa alla med allt. I vårt samhälle har många av oss inte tid att tänka på vår hälsa. Det är mer accepterat att ta en medicin som minskar symtomen.

Detta är exempel som jag ofta träffar på:

1. Någon som inte tränar, och har ett fysiskt ansträngande jobb med tunga lyft. Söker på grund av ont i ryggen och vill ha en medicin mot smärtan men vill inte gå till en sjukgymnast.

2. Kommer för trötthet och vill gärna ha en medicin som ”piggar upp” men har samtidigt barn, hus som renoveras, sjuka släktingar, hästar, hundar och katter, jobb och läser en kvällskurs. Men vill inte skala bort något från livet.

3. Söker för sura uppstötningar och en brännande känsla i magen men älskar stark och friterad mat och dricker mängder med alkohol.

Det som är gemensamt med dessa tre scenarion är att: visst kan jag skriva ut en medicin som hjälper, lite grann. Men om man inte ändrar på sin livsstil och försöker tänka lite mer på sin hälsa så kommer problemen med tiden bli värre. Och då har man större problem än om man bara tog tag i symtomen från början. Jag tror många håller med om att det är bättre att ta tag i små problem än att vänta tills de växer sig stora. Men då måste man kanske göra om lite i sitt schema och faktiskt avsätta tiden till att göra det, och det kan vara svårt. Jättesvårt!

Har du någon gång lyckats ta tag i någonting som hade kunnat bli ett stort problem men som du gjorde något åt innan det gick så långt? Hade du kunnat göra samma sak när det gäller din hälsa?

En tanke på “Dina små hälsobekymmer

  1. Precis så är det vi måste bli bättre på att tänka på att förebygga och bli bättre på att förebygga sjukdom

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: