Bajs är najs

Du kanske inte håller med rubriken, men det är helt okej! Jag gör inte heller det. Men faktum är att din avföring säger mer om din kropp än du tror. Tyvärr är detta ingenting vi pratar om. Många patienter blir genuint förvånade när jag informerar om hur ”normal” avföring ser ut.

På bilden ser du en skala, där 3-4 räknas som idealet. Du kanske lider av kronisk förstoppning men inte ens vet om det! Kanske har du bitar av osmält mat i bajset? Då kanske du behöver avsätta tid att äta i lugn och ro och tugga maten ordentligt. Och då har vi inte ens börjat prata om färgen, den kan variera stort.

Hur ofta tittar du ner i toalettstolen?

2 reaktioner till “Bajs är najs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: