Skriv en kostdagbok!

Jag tror på att lyssna på kroppen. Men ibland har vi så mycket att stå i att vi inte ens har tid att lyssna på vad den säger…

Då kan det vara läge att börja skriva en kostdagbok! Det kanske känns mer inspirerande att gå och köpa en fysisk bok, men det går lika bra med en post-it eller på telefonen.

Detta ska inte vara långa romaner, det räcker med enstaka meningar. Här kommer ett exempel på hur det kan se ut:

Sov igenom väckarklockan, hann inte äta frukost. Blev jättehungrig klockan 10 och åt 4 riskakor som jag hittade på jobbet. Hade ingen matlåda, blev en frysmat från kiosken. Blev inte riktigt mätt så åt 2 tårtbitar till eftermiddagsfikat. Var för trött för att laga mat när jag kom hem så blev en smörgås och en kopp te.

Fundera över vilka situationer som uppstår och hur du kan hjälpa dig själv. I denna texten reflekterar jag över att personen blir jättehungrig, och tar då ofta till bröd/riskakor/tårta eftersom det är det som finns till hands. Då kan man fundera över om det kanske kunde hjälpa att ha en fruktskål på jobbet att ta till och slippa bli vrålhungrig? Kanske ha lite saker färdiga i kylen att stoppa ner i väskan när man försovit sig? Några burkar keso, kokta ägg eller yoghurt är några exempel men googla och du ska finna.

Detta går ju att brodera ut hur mycket som helst men försök ta en sak i taget, och glöm inte ge dig själv en klapp på axeln efteråt!

Vad tycker du? Skulle du bli hjälpt av att reflektera över dina matvanor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: