Bli av med dina tidstjuvar!

Nästan halv 3, dags för kaffepaus! Eller efterfest?

Jag har inte tid att träna. Jag har inte tid att laga nyttigare mat. Jag har inte tid att prioritera min hälsa just nu. Har du också hört detta? För det har jag. Många gånger. Jag har också sagt det själv. Många gånger.

Därför tänkte jag skriva lite om det här med tidstjuvar. För en del av oss har dessa rackare i våra liv, fast vi kanske inte ens vet om det! För att vi ska förstå varandra tänkte jag beskriva vad jag menar med tidstjuvar: saker, händelser eller personer som tar tid och/eller energi ur våra liv som vi inte måste ha där.

Varför har vi dem då? Kanske du undrar. Gör dig av med dem ögonaböj! Men ibland är det inte så lätt. Ibland kanske vi tror att de måste vara där, eller så har de blivit kvar av gammal vana. Vi kanske känner oss skyldiga om vi gör oss av med dem. Men om du lyckas kan det vara otroligt befriande! Här är några exempel ur verkliga livet:

⁃ En som förtvättade bort alla fläckar på kläderna innan hon tvättade dem i tvättmaskinen, tills hon insåg att de gick bort i tvätten ändå!

⁃ En som la tid varje dag på att vattna och pyssla om sina krukväxter, tills hon insåg att hon egentligen inte tyckte om dem alls!

⁃ En som hade väldigt mycket olika räkningar att betala och som ofta fick förseningsavgifter, tills han insåg att alla räkningar gick att få på autogiro!

⁃ En vän/släkting som alltid gnäller och klagar på allt man gör

⁃ Man är med i någon förening som man egentligen tycker är dö-trist att vara med i

⁃ Man lägger mycket tid på att handdiska saker som egentligen går att diska i diskmaskin

Det låter ju roligt när man skriver det såhär, men jag skulle tro att vi alla har eller har haft någon tidstjuv som bara blivit kvar av gammal vana.

Har du någon tidstjuv eller vad för tråkig sak skulle du plocka bort ur ditt liv om du kunde?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: