Så tvättar du händerna!

Nu när höstterminen startat för många med skola eller jobb börjar också tiden med mycket snuvor. Oavsett om du är vaccinerad eller inte så finns det ju många olika sorters virus och bakterier som kan vara besvärliga. Ett av de bästa sätten att minska eller undvika smittor är att vara noga med handhygienen. Peta inte i mun eller ögon med fingrarna, och tvätta händerna! Före och efter du äter, efter toalettbesök, och när du kommer hem från jobb eller skola. Detta är något slags minimum.

Detta är så viktigt att jag inte förstår varför vi inte lär våra barn i skolan hur man tvättar händerna. Det pratas så mycket om vikten av att tvätta händerna, men förvånansvärt många får aldrig lära sig hur man gör! Ni som jobbat med livsmedel eller inom vård och omsorg har ofta fått gå utbildningar i ämnet, men jag tycker det borde vara en kunskap som vi alla fick. Så nu får jag sprida den vidare istället!

Speciellt tummarna och mellan fingrarna glöms ofta bort, och samma princip gäller när man spritar händerna. Kände du till detta eller var något nytt för dig?

2 reaktioner till “Så tvättar du händerna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: