Varje resa börjar med ett första steg

För ett tag sedan publicerade jag ett inlägg som hette: att sätta mål, går du i mål? För dig som inte läst det handlade det om ett sätt att sätta mål för att göra det lättare att uppnå dem.

Att sätta mål är jättebra! Det gör det lättare att hitta riktningen du vill gå i och göra det hela mer konkret. Men samtidigt måste i alla fall jag fortsätta påminna mig själv om att målet är också en illusion. Även om du når ditt mål: en viss vikt, en viss tid på milen eller ett visst antal kilo i bänkpress, så kommer ditt liv inte bli fulländat för det. Kanske en kortvarig lycka, absolut. Men sedan kommer du börja fundera över om jag inte vill bli lite snabbare, lite starkare. Jag har sett elitidrottare vara mer missnöjda med sina resultat än glada motionärer.

Även de mest vältränade människorna i världen har ständigt nya mål att sträva efter, samtidigt som jag har hört följande från mina patienter: ”Tänk att jag vågade börja dansa, jag som är över 70 år!”. ”Tänk att jag fortfarande kan kasta upp mitt barnbarn i luften, fast hen börjar bli så stor!”.

Försök komma ihåg att fokusera på alla steg i rätt riktning, inte bara stegen som är kvar. För varje resa började med ett första steg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: