När middagen är klar och du inser att du glömde salladen

Rädisor, en annan klassiker!

För några år sedan bestämde jag mig för att börja försöka äta grönsaker till varje måltid. Du som läste senaste inlägget om ”hur du skapar en ny vana” känner nog igen dig. Jag såg framför mig hur jag skulle göra fantastiska sallader som skulle fylla kylen och sen när middagen var färdig skulle jag bara plocka det jag var sugen på från min lilla salladsbuffé. Flera veckor senare hade fortfarande ingen sallad passerat kylen. Jag försökte tappert, men när jag väl lyckades blev det mest ett huvud isbergssallad. Ibland åt jag av den, men blev mest uttråkad eftersom den bara smakade vatten, eller så åt jag bara det som var gott och salladen stod orörd och blev brun i kanterna. Så himla dumt!

Sen bytte jag taktik. Jag började köpa grönsaker som redan var färdiga. Så när middagen var klar och jag insåg att min fantastiska salladsbuffé inte stod att finna kunde jag bara slänga fram lite påsar på bordet. Här kommer min topp 5 lista på saker jag ofta har i kylen, utan inbördes ordning:

  1. Cocktailtomater
  2. Sockerärtor
  3. Minimorötter
  4. Groddar
  5. Avokado

Här är såklart möjligheterna oändliga. Försöker du äta grönsaker till varje måltid? Vad skulle du ha på din lista i så fall?

3 reaktioner till “När middagen är klar och du inser att du glömde salladen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: