Måste det ta mer tid att göra hälsosammare val?

Jag har normalt sett inte tid att arrangera mitt morgonkaffe såhär

Många upplever sig ha ont om tid. Många har, de facto, väldigt ont om tid. Jag läste för ett tag sen att en arbetande småbarnsförälders genomsnittliga arbetsdag var ungefär 14 timmar med hämtning, lämning, arbeta, tvätt, disk, matlagning, nattning osv. Men många vill ändå förbättra sin hälsa på olika sätt. Jag tror det är därför rubriker som ”Träningspass på 10 minuter”! Eller ”Gå ner 5 kg på 2 veckor!” är så lockande. För 10 minuter har vi. 2 veckor kan vi prioritera annorlunda, men sen kommer vardagen och knackar på dörren.

Förkylning eller semester eller vad det nu kan vara kommer som ett brev på posten och alla våra goda intentioner räcker inte hela vägen fram. Det är därför jag tror stenhårt på att stora förändringar är bra, men för de allra flesta är det de små förändringarna i vardagen som över tid kan utträtta stordåd!

Att laga en hälsosammare middag behöver inte ta längre tid än att laga snabbmakaroner med ketchup, om man bara har förberett lite innan. Det går att få in mer rörelse i vardagen, om man funderar lite.

Samtidigt som jag hoppas att allt fler skulle satsa mer av både tid och pengar på sin hälsa, för i slutändan är ju hälsan det enda viktiga. När man blir sjuk ter sig det mesta annat som mindre viktigt.

3 reaktioner till “Måste det ta mer tid att göra hälsosammare val?

  1. Jättebra synpunkter hälsan tiger still att njuta av vardagslyckan o ta vara på alla glädjeämnen är nog det bästa om man har förmåga till det

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: