Hur du gör fotvård hemma!

Ett ovanligt trevligt fotbad?

Efter förra veckans inlägg där jag uppmanade dig att ta hand om dina fötter så tänkte jag nu berätta lite hur du enkelt kan göra det hemma, om du inte har lust att gå till en fotterapeut. För det är inte särkskilt svårt. Det svåraste av allt brukar vara att sitta still!

  1. Tappa upp ett fotbad. Det ska inte vara för varmt, hellre ljummet. Här kan man ju lyxa till det med det ena och det andra men bara vatten räcker bra.
  2. Sitt still! Minst en kvart, men gärna längre. Kom på att du glömt tidningen/mobiltelefonen/boken/fjärkontrollen. Överväg om du ska gå och hämta den och blöta ner golvet eller sitta kvar och göra ingenting.
  3. Skrubba fötterna med en fotskrubb. Har du ingen kan man blanda till exempel olivolja och socker och skrubba med.
  4. Torka torrt! Glöm inte att vara noga mellan tårna.
  5. Smörj in dig med en fotkräm. Här finns hur många varianter som helst men fråga på apoteket om du behöver hjälp. Ett extra plus är att sätta på sig varma sockar och gå och sova så krämen får verka under natten.

Detta är en enkel och skonsam variant, man kan göra det mer avancerat om man vill. Men har du pågående problem som till exempel vårtor eller infektioner skulle jag råda dig att gå till en fotterapeut för att få hjälp.

Brukar du göra fotvård hemma?

3 reaktioner till “Hur du gör fotvård hemma!

  1. Jättebra kommentar så skönt att bara sitta still, göra ingenting o få fina fötter. Så enkelt 😍😍😍😍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: