Musarmbåge

Ordet musarmbåge syftar på datormusen, inte djuret mus

Musarmbåge eller, lateral epicondylalgi som det också kallas är när man får smärtor på utsidan av armbågen.

Smärtorna kommer efter överansträgning. Det är vanligt att man har suttit vid datorn en hel dag och klickat med musen. Kanske har du börjat ett kontorjobb, eller som en man jag träffade som hade suttit i två dagar och gjort årsredovisningen för sin bostadsrättsförening. En del har målat om sommarstugan eller gått och spelat tennis efter att inte ha spelat på 10 år. Poängen är att man har gjort en ny och ovan rörelse om och om igen.

Smärtan sitter på samma punkt och det gör även ont att trycka över den punkten. Det finns inte direkt någon behandling, utan man får pröva sig fram. Det viktigaste är att försöka hålla sig ifrån den rörelsen som gjorde att du fick ont från början. Akupunktur och sjukgymnastik kan ha bra effekt, och en del behöver smärtlindring i början. De flesta läker ut av sig själv, men det kan ta upp till ett år.

Har du drabbats av musarmbåge och hur lång tid tog det innan du blev bra igen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: